Всички знаем, че това, което ядем, се отразява пряко върху тялото,

...
Всички знаем, че това, което ядем, се отразява пряко върху тялото,
Коментари Харесай

Ето кои са храните за по-добър метаболизъм

Всички знаем, че това, което ядем, се отразява директно върху тялото, че и настроението ни. Също по този начин може да даде отражение върху метаболизма ни.
Има няколко храни, които, освен че са вкусни и потребни, оказват помощ за засилването на процесите по обмяна на веществата в тялото. А в случай че се чудите защо добрият метаболизъм е толкоз значим, то ще споменем единствено това – обмяната на субстанции в организма е цялост от биохимични реакции, които протичат в клетките на тялото, с цел да ги поддържат живи.
Тези процеси позволяват на организмите да нарастват и да се възпроизвеждат, да обновяват своите структури и да дават отговор на промени в заобикалящата ги среда. Тоест – с цел да бъдем здрави и енергични, е нужно всичко в тялото ни да се случва както би трябвало.
Хранете се разнообразно, не гладувайте, само че и не преяждайте. Балансираният хранителен режим, богат на свежи плодове и зеленчуци, е ключът към по-бодрото въодушевление и по-добрата фигура.
Вижте кои са тези храни: Всякакви зеленолистни
Магнезият, който се намира в тъмнозелените зеленчуци, играе значима роля за това да се усещаме щастливи, да бъдем здрави, енергични и усмихнати. Спанакът изключително може да ви зареди с повече сила и мощ, в сравнение с енергийна напитка.

Леща
Във всичките ѝ разновидности – елементарна, алена, черна и така нататък, лещата е извънредно потребна, хранителна и диетична. Освен това се готви бързо както на гозби, по този начин и на студена салата или гарнитура. Ако я пасирате пък, се получава чудна крем чорба, която сполучливо можете да съчетаете с тиквените семки. Бобовите храни като цяло оказват помощ за по-добрата перисталтика на червата и усилване на метаболизма.

Тиквени семки
Те са извънредно богат източник на триптофан – аминокиселина, която тялото употребява за произвеждане на серотононин – хормона на щастието. Можете да ги консумирате сурови или да ги добавяте към крем супи или салати.
  Кисело мляко
То е богато на пробиотици, също така е вкусно, потребно и най-много обичайно за нашите географски ширини. То, дружно с плодове и зеленчуци, е добре да участва колкото се може по-често на трапезата ви. Киселото мляко ще ви помогне сполучливо да се справите с неналичието на сила и възприятие за изнемощялост, както и ще засити глада ви без да изпитвате виновност, че сте преяли и трупате непотребни калории.
  Какао Какво по-хубаво и ароматно от какаото! Все отново то е и сърцето на шоколада. Какаото е цялостно с полифеноли и минерали, които се отразяват благотворно на мозъка и тонизират цялото тяло. Проблемът е, че в множеството шоколади има малко какао и повече мазнини, по тази причина избирайте колкото се може по-черен шоколад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР